Güncel

Güncel Konular

Arda Türkmen Kimdir?

Leblon’un sahibi olan Arda Türkmen 1975 yılında doğmuş genç bir girişimci. Lise eğitimini Saint Benoit Fransız Lisesi’nde tamamlayan Türkmen, üniversite eğitimini Bilgi Üniversitesi'nde çift dal yaparak İşletme ve Sahne Gösteri Sanatları bölümlerinden mezun olmuştur.

İş hayatına öğrencilik yıllarında tur düzenleyerek başlamış, yine aynı yıllarda işletmecilik deneyimleri sayesinde yiyecek içecek sektörüne geçiş yapmıştır.

2003 yılının sonlarına doğru kurduğu roka davet isimli catering firması bu zamana kadar pek çok başarılı organizasyonun yiyecek-içecek işlerini üstlendiği gibi Türkiye'ye gelen pek çok yabancı yıldızın özel yemekleri için de tercih edilen isim olmuştur.

Metallica ve Depeche Mode gibi Türkiye'ye yolu düşen önemli müzik gruplarının catering hizmeti Arda Türkemen'in şirketi ‘Roka’ tarafından sağlanmaktadır

2008 yılının Nisan ayında Asmalı Mescit'te açtığı Leblon 11 isimli restorantı ise açıldığı yıl itibari ile 'time Out Yeme İçme Ödülleri'nde 2 dalda aday gösterilmiştir.

Arda türkmen'in Leblon'u Çağan Irmak‘ın “Issız Adam” filmindeki Alper karakterinin her akşam mesai sonrası oturup bir kadeh şarap içtiği o meşhur mekan olarak başarısına şöhreti de katmış ve bugün dahi ilk açıldığı gün kadar popüler ve kaliteli çizgisini korumayı başarmıştır.

Şimdilerde ise Ver Fırına yarışmasında şef olmaya hazırlanan Türkmen başarılı projelere imza atmaya devam ediyor.
Arda Türkmen Kimdir? Reviewed by Talha Azam on 20:38 Rating: 5

3 yorum:

  1. Ver FIrına programını ilgiyle izliyorum. Son bölümdeki değişikliği pek doğru bulmadım. Yarışmacıların birbirinin tariflerini eleştirmesi pek adil değil.. Elbette kusur bulacaklar, Şeflerin kararı önemli olmalı bence... bir öneridir.. sevgilerimle, inayet çeltikci..

    YanıtlaSil
  2. bezen adil davranmirsiz

    YanıtlaSil
  3. İmkan olsa Azərbaycan yeməklərinin tariflərinidə verərdiz onlardan Azərbaycan yeməklərinin bişirilmısini də isdəyərdiniz İlyas Vəkilov siz bişirin

    YanıtlaSil

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.