Güncel

Güncel Konular

Bitter Çikolatalı Pasta Tarifi

Pasta Severlere özel Ver Fırına'dan Bitter Çikolatalı Pasta Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler
Pandispanya hamuru için:
iki çorba kaşığı kakao
beş adet yumurta
bir su bardağı tozşeker
bir su bardağı un
bir paket kabartma tozu
Islatmak için:
bir su bardağı soğuk süt
iki çorba kaşığı konyak ya da likör
Kreması için:
bir kg süt
bir su bardağı tozşeker
iki çorba kaşığı mısır nişastası
Yeteri kadar su
bir adet yumurta sarısı
80 gram kakao
50 gram bitter çikolata
Üzeri için:
Yarım paket krem şanti
Yarım su bardağı süt
bir su bardağı dondurulmuş ahududu ya da böğürtlen
Hazırlanışı
Pandispanyayı hazırlamak için, yumurta ve şekeri iyice karıştırın.
Krema kıvamına geldiğinde kakao, un ve kabartma tozunu ekleyin.
Karışımı yağlanmış ve unlanmış orta boy yuvarlak bir kalıba boşaltın.
Daha önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırında bir bıçak batırıp kontrol ederek pişirin.
Soğuduktan sonra enlemesine üçe bölün.
Kremayı hazırlamak için, süt ve şekeri bir kaba alıp ocağa oturtun.
Kaynamaya başlayınca yarım çay bardağı soğuk suda açtığınız mısır nişastasını ilave edin.
Birkaç dakika sonra da yarım su bardağı soğuk suda açtığınız kakaoyu üzerine ekleyin.
Küçük paçalar halinde kırdığınız çikolatayı ilave edip sürekli karıştırın.
Göz göz olup kaynamaya başladığında ocaktan alın.
Ilındıktan sonra yumurta sarısı ilave edip karıştırın.
Pandispanya parçalarını konyak eklediğiniz sütle ıslatın.
Alt parçayı servis tabağına alın. Üzerine krema koyup ikinci parçayı yerleştirin.
Üçüncü parçayı da koyup her tarafını krema ile kaplayın.
Krem şantiyi sütle karıştırın.
Krema torbasına koyup pastanın üzerine sıkın.
Ortasına ahududuları yerleştirip servis edin.
Bitter Çikolatalı Pasta Tarifi Reviewed by OK Medya on 11:42 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.