Güncel

Güncel Konular

Sonbahar Pastası Tarifi


Malzemeler
hamur 200 gr un
2 kahve kasigi kabartma tozu
100 gr toz seker
4 yemek kasigi kakao
2 yumurta
2 yemek kasigi bal
150 ml sivi yag
150 ml süt
keki  islatmak icin
yarim su bardagi sekerli su
Kreması
1 yemek kasigi granül kahve
1 yemek kasigi sicak su
400 gr krema
2 yemek kasigi pudra sekeri
en üzerine eritilmis rulo sekli verilmis cikolata yaklasik 150 gr
pudra sekeri serpmek icin

Yapılışı
firininizi 180 dereceye ayarlayip isitin
 26 santimlik yuvarlak kalibinizi tereyagi ile yaglayin
bir kapta unu,kakaoyu,kabartma tozunu karistirin .baska bir kabin icinde yumurtayi,sütü,siviyagi.bali,sekeri cirpin icine kuru malzemeleri ekleyip karistirin kalibiniza bosaltip düzeltin isitilmis firinda yaklasik 35- 40 dakika pisirin .
pisen kekinizi sogutma telinde sogutun .soguyan kekinizi ortadan ikiye kesin .
kremasi icin granül kahveyi suyun icinde eritin
baska bir kapta  kremayi cirpin icine pudra sekerini kahveyi ilave edip karistirin
kekinizin bir tanesini tabaga koyup  firca yardimi ile surupla islatin üzerine kremanin yarisini sürün diger kekide islatip diger kekin üzerine koyun kalan kremayi her tarafina sürün .cikolata ile süsleyip en az 4 saat bekletin her zamankiki gibi ben yine bir gün önceden yapmanizi tavsiye edecegim
Sonbahar Pastası Tarifi Reviewed by OK Medya on 16:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.