Güncel

Güncel Konular

Çikolatalı Cheesecake Tarifi


Ver Fırına'dan Bol Çikolatalı Cheesecake Tarifi ve Yapılışı;

Çikolatalı Cheesecake Tarifi
Malzemeler
180 gram pötibör bisküvi
75 gram tereyağı
300 gram krem peynir
200 ml sıvı krema
100 gram sütlü çikolata
50 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı
Bol Çikolatalı Cheesecake tarifimize başlamadan önce kelepçeli yuvarlak tepsimizin tabanını yağlıyoruz. Tepsimizi hazırladıktan sonra cheesecakemizin harcını hazırlamaya başlayabiliriz. Bunun için öncelikle280 gram pötibör bisküvimizi plastik bir poşetin içerisine alarak üzerinden oklava ile geçiyoruz. Bu işlemi bisküvilerimizin tamamını ufalanıncaya kadar devam ettiriyoruz. Dilerseniz rondo ile de bisküvileri ufaltabilirsiniz. Hemen ardından daha önceden oda sıcaklığında eritmiş olduğumuz 75 gram tereyağımızı bisküvi kırıntılarının içerine ilave ederek güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız tereyağlı bisküvi harcını tabanını yağladığımız tepsimize üzerine kaşık ile bastırarak yayıyoruz.
Hazırladığımız bisküvi harcı tepsimizi buzdolabında yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Bu arada cheesecakemizin üst harcını hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için öncelikle 300 gram kadar olan krem peynirimizi geniş bir kâsenin içerisine alarak kaşık ile karıştırıp yumuşatmaya çalışıyoruz.  Hafifçe yumuşattığımız krem peynirimizi daha sonra kullanmak üzere bir kenara alıyoruz. Şimdi kremamızı hazırlıyoruz: Bunun için 200ml kadar sıvı kremamızı kaseye alarak mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
Hazırladığımız kremamızın içerisine daha önce kaşık ile karıştırarak yumuşattığımız 300 gram krem peynirimizi ve 2 yemek kaşığı şekerimizi ilave ederek harcımızı mikser ile yaklaşık beş altı dakika kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız krema harcımızı daha sonra kullanmak üzere bir kenara alıyoruz ve çikolatalarımızı hazırlamaya başlıyoruz.
Öncelikle 100 gram sütlü çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Bunun için ilk olarak küçük bir tencerenin içerisine su alarak kaynatmaya başlıyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra ısıya dayanıklı bir kabın içerisine sütlü çikolatamızı alarak suyun buharında eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Sütlü çikolatamız eridikten sonra çikolatamızı daha önceden hazırladığımız kremamızın içerisine alarak karıştırıyoruz. Hazırladığımız çikolatalı kremamızı buzdolabında dinlenmeye bıraktığımız tereyağlı bisküvi harcımızın üzerine alıyoruz. Hemen ardından 50 gram kadar bitter çikolatamızı da benmari usulü eriterek kremamızın üzerinde gezdiriyoruz. Daha sonra kaşık ile bitter çikolatamıza şekiller vererek kremanın üzerine yayıyoruz. Hazırladığımız Bol Çikolatalı Cheesecake’imizin üzerine çikolata parçaları serperek sunuma hazır hale getiriyoruz.
Çikolatalı Cheesecake Tarifi Reviewed by OK Medya on 08:46 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.