Güncel

Güncel Konular

Çilekli Milföy Katları Tarifi

Ver Fırınada Yapılan Çilekli Milföy Katları Yapılışı ve Tarifini Merak Edenler İçin Ayrıntılı Anlatımı;

Malzemeler
4 Adet milföy hamuru
10 Adet çilek
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Butter Cream Malzemeleri
• 1 Su bardağı toz şeker
• 6 yumurta akı
• 380 gram tereyağı
• 1 paket toz vanilya
Yapılışı
1. Benmari usulu pişirim için ocağa orta boy bir tencere koyup içine su dolduruyoruz. Su kaynayınca üzerine cam veya metal bir kap koyup uzerini tamamen kapatıyoruz.
2. Şekeri ve yumurta aklarını koyup şeker tamamen eriyip karışım kar gibi olana kadar ateşin üzerinde çırpıyoruz. 5 dakika kadar çırpıyoruz. Karışıma dokunduğumuzda ısınmış olunca karışımı ateşten alıp 5 dakika daha soğurken çırpıyoruz.
3. Oda sıcaklığına gelmiş tereyağımızı yavaş yavaş en az iki kerede ekleyerek çırpıyoruz.
4. Tereyağımızı ekledikten sonra vanilyamızı da ekleyip karışım yoğunlaşana kadar yaklaşık 10 dakika çırpıyoruz.
5. Üzerini kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Kremayı pastayı yapacağımız gün hazırlarsak kullanımı daha kolay olacaktır çünkü krema tereyağı ağırlıklı olduğu için buzdolabında sertleşecektir ve kullanımı zorlaşacaktır.
Hazırlanışı
- Milföyleri çözdürün.
- Tepsiye yağlı kağıdı döşeyin milföylerinizi yanyana dizin üzerine bir yağlı kağıt daha kapatın ve milföylerinizin üzerine ağırlık yapıcak tepsi koyun.
- 180 derecede önceden ısıttığınız fırında üst rezistans ve fan moduna alarak 25 30 dakika arası pişirin.
- Pişen milföylerinizi soğuttuktan sonra kenarlarını tıraşlayın ve aynı boy 4 milföy elde edin.
- Hazırladığınız Buttercream i nizi şanti torbasına istediğiniz duyu takarak doldurunuz.
- 2 milföyün üzerine kremayı sıkın ve doğradığınız çilekleri düzenli bi şekilde yerleştirin.
- Milföyleri üst üste koyarak katları tamamlayın ve üzerini süsleyip pudra şekeri eleyin ve servis edin.
Çilekli Milföy Katları Tarifi Reviewed by OK Medya on 04:36 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.