Güncel

Güncel Konular

Düğün Pastası Tarifi

Ver Fırına' Düşün Pastası temalı kısımda en ilgi gören pastanın tarifi;

Ganaj Sos İçin
300 gr krema kaynatın.
600 gr bitter çikolata
GANAJ HAZIRLANIŞI
1. Krema kaynatın
2.Kaynamış krema içinde çikolatayı eritin.
3.Buzluga kaldırın.
Kek Hamuru Malzemeleri
640 gr un
120 gr kakao
25 gr kabartma tozu
3 gr tuz
500 gr tereyağı oda ısısında
750 gr toz şeker
6 yumurta
700 gr krema
1 yemek kaşığı limon suyu
10 gr vanilya
Kek Hamuru Hazırlanışı
1.2 adet fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.
2.Toplam 6 adet çemberi 2 adet fırın tepsisine yerleştirin. Çemberleri yağlamayın.
3.Fırını 180 C ve turbo ayarında ısıtın. Alt ve üst rezistans kullanmadığınızdan emin OLUN !!
4. Oda ısısındaki yağı makinenin tel çırpma ucu ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Spatül ile makinenin kenarlarını sıyırın. Makineyi yeniden orta ayarda çalıştırın. 5. Çırpılmakta olan tereyağın üzerine toz şekeri yavaş yavaş akıtarak ekleyin. Tamamını ekledikten sonra 2 dakika süre ile yüksek devirde karıştırın. Makineyi durdurup , kenarları iyice sıyırın ve tekrar 3 dakika çırpın.
6. Yumurtaları 1’er 1’er ekleyın.
Hepsini ekledikten sonra spatül ile kenarları tekrar sıyırın son kez karıştırın ve malzemeyi derin büyük cam kabın içine alın. 7.Un, kakao, kabartma tozu,vanilya ve tuzu eleyerek bir kapta toplayın. Elekte kalan zerreleri de ezerek tamamını elekten geçirin. Tel ile elde tüm kuru malzemeleri iyice karıştırın. 8.Yumurtalı karışımın üzerine kuru malzemenin yarısını koyun . Üzerine kremanın yarısını dökün. Spatül ile karıştırın.
9.Kalan kuru malzeme, krema ve limon suyunu ekleyin. Spatül ile tekrar karıştırın. 10. Hamuru toplam 6 çembere eşit yükseklikte dökün. Spatül ile hamuru çembere gelen taraf biraz daha yüksek olacak şekilde ezmeden yayın. SPATÜLÜ CEMBERİN KENARINA VURMAYIN !!!!!
11.Hamur kapları kaldırıp koyma esnasında çok yumusak hareket edilmelidir. Tezgaha sert sekilde bırakılırsa hem pişmiş hamur, hem çiğ hamur darbenin hızı ile söner. Bu da kekin katlarının pamuk dokusunu sert bir hale getirir.
12. Önceden ısıtılmıs fırına tepsileri sarsmadan yerleştirin. 10 dakika zaman tutun, sürenin sonunda ısıyı 150 dereceye düsürün. 15 dakika sonra tahta şiş ile kontrol edip uygunsa fırından çıkarın.
Düğün Pastası Tarifi Reviewed by OK Medya on 00:04 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.