Güncel

Güncel Konular

Mayalı Tavuk Tarifi

Efsane Lezzet Mayalı Tavuk Malzemeleri, Tarifi ve Nasıl Hazırlandığını Detaylıca Anlattık;

Efsane Lezzet Mayalı Tavuk Malzemeleri, Tarifi ve Nasıl Hazırlandığını Detaylıca Anlattık.

Mayalı Tavuk Malzemeleri;

250 Gr un
Su
Tuz
Instat maya
Yumurta
500 Gr kemiksiz tavuk pirzola
3 Adet domates
200 Gr mantar
2 Adet sivri biber
200 Gr krema
200 Gr taze kaşar
Kekik

Mayalı Tavuk Nasıl Yapılır?

250 gr un 1 fiske tuz yarim paket maya ve ilik su bir hamur haline getirilir ve streclenip mayalanmadi icin 50 derecedeki firinda yaklasik 30 dakika mayalandirilir ayri yerde tavuklarimizi kusbasindan irice dogruyoruz kizgin tavaya atip soteliyoruz daha sonra biber ve mantarlarini ilave ediyoruz biraz daha soteliyoruz sonra kabuklarini soyup yemeklik dogradigimiz domateslerle birlikte 2 dis ince kiyilmis sarimsaklari ekliyoruz ve su ilave ediyoruz domatesler pistikten sonra ve suyu azaldiktan sonra 4 yemek kasigi krema ekliyoruz ve 100 gram kasar ilave ediyoruz 2 dakika daha ocakta tutup atesten aliyoruz.

Hamurumuzdan kullanacagimiz kabin buyuklugune gore bezeler ayirip yarim cm kalinliginda aciyoruz kullanacagimiz kullanacagimiz kabin icerisini guzelce tereyag ile yagliyoruz istege gore perde pilavi gibi bademlerde yerlestirebiliriz bu hamurun icerisine hazirladigimiz harci koyuyoruz ve disari sarkittigimiz hamurlari iceri dogru katlayi tamamen kapatiyoruz kapanmaz ise kucuk bir hamur acipta uzerine kapak yapabiliriz 180 derece hamurlarimiz hafif citir olana kadar pisiriyoruz dikkat etmemiz gereken konu hamurun altta kalan kismi uste kalan kismi ile ayni anda pismiyecek onun icin benim tavsiyem 10 dakika sonra hafif sertlesen hamuru ters cevirin ve kabindan cikarip firinin ust bolmesinde 7 8 dakika daha pisirmeniz yeterli...Yemek tarifimiz hazır Afiyet olsun
Mayalı Tavuk Tarifi Reviewed by OK Medya on 17:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.