Güncel

Güncel Konular

Ayva Tatlısı Tarifi

Ver Fırına Programında Yapılan Ayva Tatlısı Tarifi

MALZEMELER
2 ADET AYVA
1 BÜTÜN LİMON
YARIM SU BARDAĞI BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI VİŞNE SUYU
5 ADET KARANFİL
1 ADET ÇUBUK TARÇIN
BİRKAÇ YAPRAK NANE
KAYMAK KREMASI:
100 GR KREMA
1 FİNCAN TOZ ŞEKER
50 GR KAYMAK
YAPILIŞI
AYVALARI SOYUN VE ÇEKİRDEKLERİNİ DİKKATLİCE ÇIKARTIN.LİMONLU SU YAPIP AYVALARI VE LİMON KABUKLARINIZI SUYA ATIN KENARA KALDIRIN.( AYVA ÇEKİRDEKLERİNİ AYRI BİR YERE KALDIRIN DAHA SONRA KULLANILACAK)
2 BARDAK VİŞNE SUYUNU KAYNATIP BOR CAM İÇİNE İLAVE EDİN. KARANFİLLERİ, TARÇINI, VE AYVA ÇEKİRDEKLERİNİ İLAVE EDİN.AYVALARI BORCAMA GÖBEK KISIMLARI ALTA GELECEK ŞEKİLDE KOYUN. ÜZERİNE ŞEKERİ İLAVE EDİN. BORCAMI FOLYO İLE KAPLAYIN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 240 DERECE FIRINDA AYVALAR OLANA KADAR PİŞİRİN. PİŞTİKTEN SONRA AYVALARI KABIN İÇERİSİNDE TERS ÇEVİRİN VE ÜZERİ KARAMELİZE OLANA KADAR FOLYOYU KALDIRIP PİŞİRİN. BUZLUĞA ATIN SOĞUYANA KADAR BEKLETİN.
KAYMAK KREMA İÇİN
KREMAYI MİKSERDE HAFİF KIVAM ALANA KADAR ÇIRPIN. ŞEKERİ YAVAŞ YAVAŞ YEDİRİN VE İYİCE KABARANA KADAR ÇIRPIN. KAYMAĞI İLAVE EDİN VE KAYMAK KREMAYLA PÜRÜZSÜZ BİR HAL ALANA KADAR İYİCE KARIŞTIRIN VE DOLABA KALDIRIN.
SOĞUYAN AYVALARIN ORTASINA SIKMA TORBASI İLE SIKIN VE SÜSLEYİP SERVİS EDİN.
Ayva Tatlısı Tarifi Reviewed by OK Medya on 08:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.