Güncel

Güncel Konular

Bezelyeli Somonlu Tart Tarifi

Ver Fırına Yarışmacılarından Okan Karadeniz'in Bezelyeli Somonlu Tart Tarifi ve Hazırlanışı;

MALZEMELER
1 PAKET BEZELYE
1 PAKET KREMA
250 GR UN
187 GR TEREYAĞI
ZEYTİNYAĞI
2 ADET SOĞAN
2-3 DİŞ SARIMSAK
50 GR PUDRA ŞEKERİ
TAZE NANE
DEREOTU
2 ADET LİMON
1 PAKET LABNE
KÜÇÜK PAKET SOMON FÜME
1 BARDAK MISIR UNU
10 GR YUMURTA SARISI
50 GR SÜT
7,5 GR TUZ
HAZIRLANIŞI
BEZELYELERİ BİR TAVADA TEREYAĞI İLE SOTELİYORUZ. İÇİNE İNCE KIYIM SARIMSAK, TUZ, KARABİBER EKLİYORUZ VE SOTELİYORUZ.
SOĞANLARI İNCE İNCE KIYIP TAVADA TERLETİYORUZ. ARDINDAN İÇİNE UNU EKLEYİP KAVURUYORUZ. İÇİNE SÜT VE KREMAYI EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIYORUZ. BEŞAMEL SOSUMUZ HAZIR.
HAMUR İÇİN:
UN, PUDRA ŞEKERİ VE TUZU KARIŞTIRIYORUZ. SONRA TEREYAĞINI EKLİYORUZ. BİRLEŞİP HAMUR KIVAMINA GELİNCE SÜTÜ VE YUMURTA SARILARINI YEDİREREK EKLİYORUZ.
TART KALIPLARINI YAĞLIYORUZ VE MISIR UNU İLE KAPLIYORUZ. HAMURU AÇIP TART KALIPLARINA YERLEŞTİRİYORUZ. İÇİNE AĞIRLIK OLMASI İÇİN NOHUT KOYUYORUZ. 190 DERECEDE 15-20 DK PİŞİRİYORUZ. HAMURUN EN ALTINA BEŞAMELİ KOYUYORUZ, ÜZERİNE BEZELYELERİ KOYUYORUZ. EN ÜSTE DE LABNE VE SOMONU KOYUP SERVİS EDİYORUZ.
Bezelyeli Somonlu Tart Tarifi Reviewed by OK Medya on 21:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.