Güncel

Güncel Konular

Güveçte Simav Usulü Kuru Fasulye Tarifi ( Göl Fasulyesi )

Ver Fırına Yarışmacılarından Nilgün Aydın'ın Yaptığı Güveçte Kuru Fasulye Tarifi.

MALZEMELER
500 GR KURU FASULYE
1 ADET SOĞAN
1 ADET KIRMIZI BİBER
250 GR KUZU ETİ
1 ADET DOMATES
BİBER SALÇASI
DOMATES SALÇASI
TEREYAĞI
KİMYON
KARABİBER
PULBİBER
2 DİLİM PASTIRMA
YAPILIŞI
FASULYELER BİR GÜN ÖNCEDEN SUDA ISLATILIR.ISLATILAN SU SÜZÜLÜR VE YENİ SU İLE FASULYELER YUMUŞAYANA KADAR HAŞLANIRKEN; TAŞ GÜVEÇ OCAĞIN ÜZERİNDE ISITILIR. İÇERSİNDE KUŞBAŞI DOĞRADIĞIMIZ ET, SOĞAN VE BİBER GÜZELCE KAVRULUR. KAVRULDUKTAN SONRA DOMATES SALÇASI, BİBER SALÇASI EKLENİR. İYİCE KAVRULDUKTAN SONRA BAHARATLAR EKLENİR. ÜZERİNE RENDELENEN DOMATES, FASULYE VE SU EKLENİR. KARIŞTIRILDIKTAN SONRA AĞZI AÇIK BİR ŞEKİLDE YARIM SAAT KADAR FIRINLANIR.
Güveçte Simav Usulü Kuru Fasulye Tarifi ( Göl Fasulyesi ) Reviewed by OK Medya on 08:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.