Güncel

Güncel Konular

Kumpir Tarifi

Ver Fırına Yarışmacılarından Nilgün Aydın'ın Yaptığı Kumpir Tarifi

MALZEMELER
2 ADET KUMPİRLİK PATATES
1 ADET MUSKAT
TEREYAG
KASAR PEYNİRİ
TAZE KEKİK
TAZE FESLEGEN
2 ADET UZUN SOSİS
SALCA
SOYA SOSU
HARDAL
MAYONEZ
DOMATES SALCASİ
LİMON
MİSİR
YESİL VE SİYAH DİLİM ZEYTİN
YAPILIŞI
PATATESLER FIRÇA YARDIMIYLA İYİCE YIKANIR. KURULANDIKTAN SONRA ALÜMİNYUM FOLYO İLE ÇOK KALIN OLMADAN SARILIR, FIRINA VERİLİR. 250 DERECEDE 1 SAAT PİŞER.
BİR KABIN İÇİNDE FESLEĞEN, TAZE KEKİK, 1 DİŞ SARIMSAK, MAYONEZ, SİRKE VE 3 DAMLA LİMON SUYU RONDODAN GEÇİRİLEREK YEŞİL BİR SOS ELDE EDİLİR.
OCAĞA KÜÇÜK BİR TENCERE KOYULUR. AZ SIVIYAĞ EKLENİR. YAĞ KIZINCA DOMATES SALÇASI, KAVRULUNCA BİRAZ ILIK SU ÜZERİNE SOYA SOS VE TAZE KEKİK EKLENİR.
PATATESLER PİŞTİKTEN SONRA ORTADAN İKİYE KESİLİR. BİR ÇATAL YARDIMI İLE EZİLİR. İÇİNE TERAYAĞI, KAŞAR VE MUSKAT RENDESİ EKLENİR, İYİCE EZİLİR. ÜZERİNE ÖNCE YEŞİL SOS, SONRA ZEYTİN VE MISIR ONUN ÜZERİNE DE SOSİSLİER SOSLU BİR ŞEKİLDE KOYULUR.
Kumpir Tarifi Reviewed by OK Medya on 08:38 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.