Güncel

Güncel Konular

Nursel’in Mutfağı Kuş Yuvası Kurabiye Tarifi

1 Haziran'da Nursel'in Mutfağı Programında Yapılacak Olan Kuş Yuvası Kurabiye Tarifi ve Yapılışı;


Malzemeler
125 g tereyağ.
1 su bardağı mısır nişastası.
1 su bardağı pudra şekeri.
1 adet yumurta.
2 yemek kaşığı kakao.
1 paket vanilya.
Aldığı kadar un.
Üzeri için
2 paket bitter çikolata.
100 g leblebi.
hindistan cevizi.
Yapılışı
Oda sıcaklığında olan tereyağ geniş bir kaba alınır. 1 su bardağından 1 mısır nişastası ve pudra şekeri eklenir.
1 yumurta kırılır. Kakaosu, vanilyası ve aldığı kadar unu eklenip hamuru yoğurulur.
Üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine sarımsak sıkacağı ile sıkılıp ortasına küçük bir kapağın arkası ile bastırılarak havuzu oluşturulur.
180 derecede fırına verilir.
Benmari usulü buharda çikolata eritilir. Leblebiler eriyen çikolatanın içine atılır. Tek tek çıkarılıp bir tabağa dizilir ve dondurulur.
Fırından çıkan kurabiyelerin havuz kısımlarına hindistan cevizi serpilir. Çikolatalı leblebiler ile süslenip sunuma alınır.
Nursel’in Mutfağı Kuş Yuvası Kurabiye Tarifi Reviewed by OK Medya on 13:12 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.