Güncel

Güncel Konular

Arda’nın Mutfağı Patlıcan ve Renkli Biberli Pay Tarifi

Arda’nın Mutfağı Programında Yapılan Patlıcan ve Renkli Biberli Pay Tarifi ve Yapılışı;

Hamuru İçin
2.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır unu
150 gram tereyağı – soğuk
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
Tuz
İç Harç İçin
3 adet patlıcan
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet dolmalık yeşilbiber
2 adet dolmalık sarı biber
1 su bardağı mozarella peyniri – rende
1 avuç kurutulmuş domates
8-10 dal fesleğen
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Un, mısır unu ve tuzu harmanlayın. Tereyağını ekleyip elinizle ufalayın. Yumurtaları ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
Eğer hamurunuz çok katı olursa 1-2 kaşık su ekleyerek daha doğru bir kıvam elde edebilirsiniz.
Hamuru unlanmış bir zeminde yoğurup, streç filme sarın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Dikdörtgen kek kalıbını yağlayıp içine bir miktar mısır unu serpiştirin. Hamuru bir parçası daha büyük olacak şekilde ikiye bölün. Büyük parçayı unlu tezgâhta açın ve kalıbın üzerine yağlı kağıt yerleştirip ağırlık koyun. 180 derecede 5-10 dakika pişirin. Yağlı kağıdı çıkartıp 5-10 dakika da bu şekilde pişirin.
Patlıcanları ince dilimler olacak şekilde doğrayıp üzerine tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğiniz zeytinyağını sürün. Biberler ile ızgara tavasında pişirin. Fırından çıkan hamur tabanının içine patlıcan, biber, kurutulmuş domates, mozerella ve fesleğen yapraklarını dizin. Bu şekilde kat kat elinizde ki malzemeler bitene kadar dizin.
Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp üzerine kapatın, kenarlarını yapıştırın. Çatalla üzerine delikler açıp, mısır unu serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
Arda’nın Mutfağı Patlıcan ve Renkli Biberli Pay Tarifi Reviewed by OK Medya on 02:44 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.