Güncel

Güncel Konular

Renkli Çubuklar Tarifi

Ver Fırına Yarışmasında Yapılan Renkli Çubuklar Tarifi ve Hazırlanışı

MALZEMELER
PANDİSPANYA İÇİN
6 ADET YUMURTA
165 GR ŞEKER
135 GR UN
35 GR KAKAO
35 GR ERİMİŞ TEREYAĞI
GANAJ İÇİN;
400 GR KREMA
400 GR BİTTER KUVERTÜR
SÜS İÇİN;
RENKİ ŞEKERLER
HİNDİSTAN CEVİZİ
KIRIK FINDIK
TOZ FISTIK
BEYAZ ÇİKOLATA
YAPILIŞI
PANDİSPANYA
 YUMURTALARI MİKSERDE HAFİF KABARANA KADAR ÇIRPIN SONRA ŞEKERİ YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİN VE ÇOK İYİ KABARTIN.
UNU VE KAKAOYU ELEYİN. KABARAN YUMURTAYA SPATULA İLE FOLD EDEREK(ALTTAN ÜSTE KARIŞTIRARAK) YEDİRİN İÇİNDE TOPAK KALMADIĞINDAN EMİN OLUN.
ERİTİLMİŞ TEREYAĞINI YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİN.
YAĞLI KAĞIT KOYDUĞUNUZ KELEPÇELİ KALIBA HARCINIZI DÖKÜN VE 185 DERECEDE PİŞİRİN PİŞTİKTEN SONRA İYİCE SOĞUTUN.
GANAJ
KREMAYI KAYNATIN OCAKTAN ALIN
DOĞRADIĞINIZ ÇİKOLATALARINIZI KREMAYA İLAVE EDİP İYİCE ERİYENE KADAR KARIŞTIRIN VE SOĞUTUN.
AYRI BİR KAPTA BEYAZ ÇİKOLATANIZI BENMARİ USULÜ ERİTİP KENARIYA KALDIRIN.
ÇUBUKLARIN HAZIRLANMASI: • SOĞUYAN PANDİSPANYANIZIN ¾’ÜNÜ ELİNİZLE UFALAYIN.
PETİBÖRLERİ BLENDERDA UN GİBİ ÇEKİN VE UFALADIĞINIZ PANDİSPANYANIZ İLE İYİCE KARIŞTIRIN.
HAZIRLADIĞINIZ GANAJI UFALADIĞINIZ PANDİSPANYANIN İÇİNE DÖKÜN VE TAHTA KAŞIK İLE KARIŞTIRIN. (GANAJINIZDAN BİR KISMINI AYIRIN DAHA SONRA KULLANICAKSINIZ)
İŞLENEBİLİR HAMUR KIVAMINA GELİNCE BİRAZ DOLAPTA BEKLETİN VE TEZGAHIN ÜZERİNDE 2 CM KALINLIĞINDA SİLİNDİR OLACAK ŞEKİLDE YUVARLAYIN.
ORTALARINDAN DİKKATLİCE ÇUBUKLARI GEÇİRİN VE BUZLUKTA SOĞUTUN.
SOĞUDUKTAN SONRA GANAJINIZA BATIRIP SÜSLERİNİZE BULAYIN.
BEYAZ ÇİKOLATA İLAVE AYRI SÜSLEYİN VE TEKRAR DOLABA KALDIRIN.
SOĞUDUKTAN SONRA RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN.
Renkli Çubuklar Tarifi Reviewed by OK Medya on 09:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.