Güncel

Güncel Konular

Beğendi Soslu Tavuk Sandviç Tarifi

Ver Fırına Yarışmacılarından Görkem Doğan'ın Yaptığı Beğendi Soslu Tavuk Sandviç Tarifi ve Yapılışı;

MALZEMELER
340 GR UN
8 GR KURU MAYA
180 ML SU
20 GR ŞEKER
5 GR TUZ
30 GR YUMURTA
40 GR TEREYAĞI
ÜZERİ İÇİN İNCE İRMİK
YAPILIŞI
MAYAYI AZ MİKTAR SU İLE ÇÖZDÜRÜN. UN, ŞEKER, TUZU HARMANLAYIP MAYAYI İLAVE EDİN VE YOĞURMAYA BAŞLAYIN. YUMURTA VE TEREYAĞINI EKLEYİP YOĞURMAYA DEVAM EDİN. SUYU AZAR AZAR İLAVE EDEREK YOĞURUN. ŞEKİL VERDİKTEN SONRA TEPSİYE İRMİK SERPİN. ÜZERİNE SANDVİÇ EKMEKLERİNİ YERLEŞTİRİN. FIRÇAYLA ÜZERLERİNE SU SÜRÜP KALAN İRMİKLERİ SERPİN MAYALANDIRDIKTAN SONRA 180 DERECEDE PİŞİRİN.
BEĞENDİ SOS TARİFİ VE YAPILIŞI
30 GRAM UN
30 GRAM TEREYAĞI
300 ML SÜT
4 ADET PATLICAN
MUSKAT CEVİZİ 1/4 ADET
1/4 SOĞAN
1 ADET DEFNE YAPRAĞI
1-2 ADET KARANFİL
PATLICANLARI OCAKTA KÖZLEYİN. KABUKLARINI SOYUN VE DOĞRAYIN. UN VE TEREYAĞINI KAVURUN. SÜTÜ DEFNE YAPRAĞI, KARANFİL VE SOĞANLA ISITIN. KAVRULAN UNLU KARIŞIMA EKLEYİN. KIVAM ALDIKTAN SONRA PATLICANLARI VE MUSKATI DA EKLEYİN. KISIK ATEŞTE 10 DK DAHA PİŞİRİN.
TAVUK HAŞLAMA TARİFİ VE YAPILIŞI
300 GRAM TAVUK GÖĞSÜ
2 ADET KEREVİZ SAPI
1 ADET SOGAN
1-2 DİŞ SARIMSAK
1 ADET HAVUÇ
SÜSLEMEK İÇİN GÖBEK MARUL
KEREVİZ SAPI, SOĞAN, SARIMSAK VE HAVUCU GELİŞİGÜZEL DOĞRAYIN. TAVUK İLE BİRLİKTE SUYUN İÇİNE ALIN VE HAŞLAYIN.
SANDVİÇ EKMEĞİNE BEĞENDİ SOSU SÜRÜN VE TAVUKLARI ÜSTÜNE KAPATARAK KOYUN. EN ÜSTE MARUL YAPRAKLARINI EKLEYİN.
Beğendi Soslu Tavuk Sandviç Tarifi Reviewed by DveO on 07:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.