Güncel

Güncel Konular

Mantı Tarifi

Mantı Tarifi

Mantı Tarifi

Mantı Tarifi İçin Malzemeler:

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Tuz
1 adet yumurta

İçi için:

250 g az yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
Karabiber
Pul biber
Tuz

Pişirmek için:

Tereyağı
2 yemek kaşığı salça

Üzeri için:

Sarımsaklı Yoğurt
Nane
Sumak
Pul biber

Mantının Hazırlanışı;

Genişçe bir kabın ortasına unu dökün ve unun ortasını açarak içine yumurta bir tutam tuz ve yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yapmaya başlayın.Hamur ne çok kaskatı ne de çok cıvık olmamasına özen gösterin.Hamurdan bezeler yaparak bunları normal yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açınız.Bir taraftan kıymayı,rendelemiş olduğunuz soğanı,karabiber,pul biber ve tuz eşliğinde karıştırınız.Hamuru küçük küçük kare biçiminde kesiniz ve içine hazırlamış olduğunuz kıymadan az az koyarak yapmaya başlayınız.Hamurları 4 köşeden birleştirerek şeklini veriniz.Bitince kaynamakta olan suyun içine atarak 15-20 dk pişiriniz.Tabi ki bu arada diğer tarafta küçük bir tavanın içinde tereyağ ve salçayı koyarak yapınız.Bu karışımı suyun içine ilave ediniz.Böyle 5-6 dk piştikten sonra servis tabağına alınız.İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça koyarak servis ediniz.Afiyet Olsun.
Diğer yemek tariflerimiz için tıklayınız.
Mantı Tarifi Reviewed by Mustafa Çalışkan on 13:23 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site MyTh Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.