Eskişehir'in Yöresel Lezzetleri; Kuzu Sorpa Çorbası Tarifi

Sevilerek Yenen Lezzet Eskişehir'in Yöresel Lezzetleri; Kuzu Sorpa Çorbası'nın Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;

Sevilerek Yenen Lezzet Eskişehir'in Yöresel Lezzetleri; Kuzu Sorpa Çorbası'nın Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı.

Kuzu Sorpa Çorbası Malzemeleri;

750 gr. kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
3 su bardağı sıcak su
1 su bardağı ılık yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı silme un
Yarım demet taze soğan yaprağı (yeşil kısımları)
Taze nane
Tuz
Karabiber

Kuzu Sorpa Çorbası Nasıl Yapılır?

Tencerenin içine tereyağını, doğranmış soğanı koyuyoruz ve kavuruyoruz. Sonra kuşbaşı etimizi ekleyeliyoruz. Kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Kavrulan etin üzerine sıcak su ilave ediyoruz ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişmeye bırakıyoruz. Diğer taraftan bir kaseye yumurtayı, yoğurdu ve unu ekliyoruz, bir çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz. Etin suyundan biraz karışıma ekliyoruz ve azar azar tencereye karışımı döküyoruz. İyice karıştıralım, kaynamaya bırakıyoruz. Kıydığımız taze soğanın yapraklarını, naneyi, tuzu ve karabiberi içine ekliyoruz ocağın altını kapatalım. Çorbamızı 5 dakika boyunca dinlendirelim ve sıcak sıcak nane kokusu eşliğinde çorba kasesi ile servis ediyoruz. Kuzu Sorpa Çorbası hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder