Ispanaklı Mıhlama Tarifi

Sevilerek Yenen Lezzet Ispanaklı Mıhlama'nın Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;

Sevilerek Yenen Lezzet Ispanaklı Mıhlama'nın Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı.

Mıhlama için;

1 su bardağı fırınlanmış mısır unu
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı, kaşar peyniri, Çerkez peyniri ya da tel peynir de olabilir.
tuz

Ispanak için;

1 baş soğan
Yarım kilo ıspanak
tuz
karabiber
zeytinyağı

Üzeri için;

3 yumurta
sarımsaklı yoğurt
tereyağ
pul biber

Ispanaklı Mıhlama Nasıl Yapılır?

Yıkayıp ayıkladığımız ve küçük şekilde doğradığımız ıspanakları, tavada zeytinyağında pembeleştirdiğimiz küp şeklinde doğranmış soğanların üzerine ekleyerek, kavuruyoruz.
Ispanakların hazır olmasına yakın bi zamanda, ayrı bir tavada tereyağı eritip, mısır ununu ekliyoruz. Süt ilave ederek, mısır unu sütü çekip, hafif ıslak bir püre kıvamı alıncaya kadar ara ara karıştırıp pişiriyoruz. Tuz ve peynirini ekleyip altını kapatıyoruz.

Bir borcama mıhlamamızı döküp, düzleştirerek yemeğin tabanını hazırlıyoruz. Üzerine suyunu iyice sıktığımız ıspanakları dökerek ikinci kat kısmını hazırlıyoruz. Ayrı bir tavada yumurtaları kırıp, onları da ıspanakların üzerine düzgünce ve ayrı ayrı yerleştiriyoruz. ( yumurtaları cılbır şeklinde de yapabiliriz ancak ıspanakların üzerine eklendiğinde yemeği sulandırmamasına dikkat etmelisiniz.)

Sarımsaklı yoğurdunu döküp, erimiş tereyağda pul biberimizi de üzerine ekeliyoruz ve hemen servis ediyoruz. Buyrun Afiyet Olsun !

1 yorum:

  1. Classic titanium knife and other knives | TitaniumArts
    Classic titanium blade and other knives ford edge titanium 2021 are all plastic, and also come in many designs and designs. These knives are apple watch series 6 titanium a great way to 2019 ford fusion hybrid titanium keep 2018 ford fusion energi titanium a titanium dog teeth

    YanıtlaSil