Köz Sebze Salatası Tarifi

Sevilerek Yenen Lezzet Köz Sebze Salatası'nın Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;

Sevilerek Yenen Lezzet Köz Sebze Salatası'nın Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı.

Köz Sebze Salatası Malzemeleri;

2 adet Tatlı Kırmızı Biber
2 adet Yeşil Köy Biberimizi ( Damak zevkimize göre acı, ya da tatlı veya karışık)
1 adet Patlıcan
1 diş Sarımsak
3 adet Ceviz
Yarım demet Maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Balsamik sirke
Nar ekşisi
Not: Sebzeleri istediğiniz miktara göre ayarlayabilirsiniz.

Köz Sebze Salatası Nasıl Yapılır?

Biberleri ve patlıcanları közlendikten sonra, biberlerin zarları, patlıcanın da dış kabuğu soyulur. Sarımsakları ve maydanoz yaprakları ile birlikte kesme tahtasına alınır. Bütün sebzeler küçük küçük parçalar haline gelip, birbiriyle harmanlanıncaya kadar burada bir bıçak yardımıyla ince ince kıyılır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine ceviz parçaları eklenir. Balsamik, nar ekşisi, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edildikten hemen sonra güzelce karıştırılır. Maydanoz yaprakları ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder