Hindistan Usulü Onion Bhaji Tarifi

Sevilerek Yenen Lezzet Hindistan Usulü Onion Bhaji'nin Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;

Sevilerek Yenen Lezzet Hindistan Usulü Onion Bhaji'nin Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı.

Hindistan Usulü Onion Bhaji Malzemeleri;

3 Orta boy Soğan
1 su bardağı nohut unu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maydanoz
1-1.5 su bardağı su

Hindistan Usulü Onion Bhaji Nasıl Yapılır?

Soğanlarımızı halka halka kesiyoruz. Diğer tüm malzemeyi bir kabın içinde karıştırarak, bir bulamaç elde ediyoruz ve soğanlarımızı bu bulamaçla kaplıyoruz. Nohut ununu, haşlanmış nohutu rondoda toz haline getirerek elde edebileceğimiz gibi, artık her markette bulmanın mümkün olduğu hazır nohut ununu da kullanabilir. İyice her tarafını sosa buladığımız soğanlardan toplar yapıp avuç içimiz de hafif sıkıştırarak kızgın yağda kızartıyoruz. Maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis ediyoruz. Hindistan Usulü Onion Bhaji hazır. Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder