Sevilerek Yenen Lezzet Mısır Gevrekli Süt Muhallebisi'nin Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;
Mısır Gevrekli Süt Muhallebisi Malzemeleri;
1 su bardağı mısır gevreği
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet muz
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Mısır Gevrekli Süt Muhallebisi Nasıl Yapılır?
1 bardak sütü ve 1 paket kremşantiyi bir kabın içinde çırpıp hazırladıktan sonra buzdolabında bekletiyoruz. Tencerede 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı şeker'i ve 1 kg sütü ekleyerek pişiriyoruz. Pişirirken karıştırmamız gerekiyor dibinin tutmaması için. Orta ateşte yoğunlaşana kadar karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz. Yoğunlaşarak kıvamını alan muhallebiyi daha sonra ocaktan alarak üzerini streç film ile kapatıyoruz. Muhallebi'nin üzeri kaymak tutmasın diye streçleme işlemi yapıyoruz. Soğuyan muhallebi'nin içerisine daha önceden hazırlamış olduğumuz kremşanti'yi ekleyip iyice karıştırıyoruz. 2 tane muzu küçük parçalar halinde doğrayıp 1 su bardağı mısır gevreğini de muhallebinin içerisine ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Daha sonrasında servis için hazırlanan kâselere muhallebi'yi koyarak istediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz. Soğuk servis yapmalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder