Tart Tarifi ve Yapılışı
Eşsiz Bir Lezzet'e Sahip Karamel Soslu Kremalı Tart Kek Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler2 yumurta
50 gr margarin veya tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1, 5 Türk kahvesi fincanı şeker
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
3 Türk kahvesi fincanı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Kreması için
250 ML soğuk süt
1 paket dolgu kreması
Üzeri için
Cips çikolata
Pirinç patlağı
Karamel sos
Yapılışı
2 yumurta ve şekeri 5 dakika mikser ile çırpın.
Yoğurt, sıvı yağ ve margarini ekleyip 1 dk çırpın.
Kalan malzemeleride ekleyip homojen bir hamur elde edin.
Tart kalıbınızı yağlayıp unlayıp hamuru kalıba dökün.
Benim tart kalıbım ortası çıkıntısı olanlardan.
175 derecede kontrollü olarak pişirin.
Pişen kek ılıyınca kalıbından çıkarın.
Dolgu kremasını soğuk süte ekleyip mikser ile 2 dk çırparak hazırlayın.
Kekin oyuk kısmına kremayı yayın.
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Bu tarif 22-24 cm tart kalıbı için uygundur.
Tart Tarifi ve Yapılışı
Reviewed by OK Medya
on
15:35
Rating:
merhabalar :) tariflerinizi ilgiyle izliyorum ... bu bölümü herkesın kendı tarifleriyle yanı bütünüyle izlemek istiyorum . bu kaçıncı bölüm yardımcı olursanız sevinirim
YanıtlaSilMerhaba Eylül Hanım 13 Kasım 19. Bölüm, iyi izlemeler.
YanıtlaSil