Türk Mutfağının Mükemmel Yemek Tariflerinden Birisi Daha Perde Pilavı Malzemeleri, Tarifi ve Yapılışı;
Perde Pilavının Hamuru için Malzemeler;
-250 gr un-125 gr tereyağı
-1 adet yumurta
-1 tutam tuz
-2-3 yemek kaşığı soğuk su
-Bütün soyulmuş badem içi
Perde Pilavının İçi İçin Malzemeler;
-2 yemek kaşığı tereyağı-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-1,5 su bardağı pirinç
-1 tatlı kaşığı yenibahar
-1 avuç dolmalık fıstık
-1 avuç kuş üzümü
-Tuz
-Karabiber
-3 su bardağı su
-½ bağ dereotu
Perde Pilavının Hamuru Nasıl Yapılır?
-Un, tereyağı ve tuzu elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın.-İçerisine yumurta ve suyu ilave edip hamur kıvamına gelince streçe sarıp dolapta dinlendirin.
-Ardından fırına vereceğiniz kâseyi tereyağı ile iyice yağlayın. Tabanını ve kenarlarını bademlerle süsleyin.
-Hamuru merdane yardımıyla açıp bademler ile süslediğiniz kaseye yerleştirin.
Not: Kenarlarından sarkacak şekilde büyük bir hamur olmasına özen gösterin, içerisine pilavı yerleştirdikten sonra üstünü kenarlardan sarkan hamurla kapatacaksınız.
Perde Pilavı Nasıl Yapılır?
-Kuş üzümünü ılık suda şişmesi için bekletin.-Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin ve yağ eriyip ısınınca dolmalık fıstıkları ekleyip renk alıncaya kadar kavurun ardından yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin.
-Pirinçler iyice kavrulduktan sonra yenibahar, tuz, karabiber ve kuş üzümünü ilave edin ve baharatların kokuları çıkıncaya kadar kavurma işlemine devam edin.
-Suyu ilave edin, kapağını kapatın. Su kaynadıktan sonra altını kısın ve biraz nemli kalacak şekilde pişirin.
-Dereotunu ince kıyın ve pilavla harmanlayın.
Not: Pilavı nemli bırakmamızın sebebi, hamurun içinde pişmeye devam edeceğinden, pilavın kurumamsını sağlamak.
Perde Pilavı Hamuruyla Nasıl Birleştirilir?
-Kâseye yerleştirdiğiniz hamurun içerisine pilavı doldurun ve kenardan sarkan hamurları kâsenin üzerini örtecek şekilde kapatın.-Kâsenin üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatın.
-180 derecede önceden ısıtılmış fırında 60 dakika üzeri kapalı bir şekilde 10 dakika folyoyu kaldırıp üzeri açık bir şekilde pişirin.
-Yemek tarifimiz hazır, tersyüz ederek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder