Güncel

Güncel Konular

Profiterol Tarifi


Malzemeler
Hamur için;
-Su 250ml
-Un 175 gr
-Tuz 5 gr
-Tereyağı 110 gr
-Yumurta 4/5 adet
Pastacı Kreması için;
-Süt 500 ml
-Şeker 125 gr
-Tereyağı 100 gr
-Yumurta 2 adet
-Mısır Nişastası 75 gr
-Vanilya Çubuk 1 adet
Sos için;
-Krema 200 gr
-Bitter çikolata 300 gr
-Pudra şekeri 25 gr
Tamamiyle Yapılışı
*Fırını 190 dereceye getiriniz
*Tencerenin içerisine su, tuz ve tereyağını koyunuz.
*Yağ eriyince, unu eleyerek karışıma ilave ediniz, bir tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırınız. Tüm hamur tencereden tamamen ayrılana kadar karıştırınız.
*Hamuru tencereden miksere alın, birinci kademede soğuması için karıştırın. İlk dumanı çıkınca yumurtaları tek tek kırın her yumurta arası 1 dakika çırpın ve yavaşça mikserin hızını arttırın. 4 yumurtayı kırdıktan sonra hamur doğru kıvamda ise 5. yumurtayı kırmayın.
*Hamur kıvama gelince sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde aralıklarla sıkın.
*Hamurun sivri uçlarını su ya da yağ ile bastırın.
*Sütü tencereye alın, vanilya tohumlarını bıçak yardımı ile ayırıp sütün içine alın şekerin yarısını ilave edin kaynatın
*Ayrı bir kapta şeker yumurta ve nişastayı iyice çırpın.
*Kaynayan sütten birer kepçe yedirerek nişastalı karışımı sulandırın ve tencerenin içersindeki süte yedirin.
*Ve orta kısık ateşte kaynayıncaya kadar hiç durmadan çırpın
*Kremayi soğutup sıkma torbasına alınız.
*Bir tencerede kremayı ısıtın
*Kremayı ocaktan alın ve önceden kıyılmış çikolatanın üzerine dökün.
Profiterol Tarifi Reviewed by OK Medya on 02:09 Rating: 5

2 yorum:

  1. programınızı ilgi ile izliyorum yalnız videodaki profiterol tarifindeki sos ile yukarıdaki sos tarifiniz farklı neden orijinal tarif verilmiyor

    YanıtlaSil
  2. Serpil Hanım Tarif Güncellendi.

    YanıtlaSil

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.