Güncel

Güncel Konular

Bademli ve Portakallı Tart Tarifi

Ver Fırına Yarışmacılarından Tugay Gören'in Bademli ve Portakallı Tart Tarifi ve Yapılışı;

MALZEMELER
2,5 SU BARDAĞI UN
100 GR TEREYAĞI
1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 ÇORBA KAŞIĞI SU
KREMASI İÇİN
2 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI TOZŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
1 PAKET VANİLYA
PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
ÜZERİ İÇİN PORTAKAL DİLİMLERİ
50 GR KABUKSUZ BADEM
YAPILIŞI
UN, YUMURTA, TEREYAĞI, PUDRA ŞEKERİ, KABARTMA TOZU , VANİLYA VE 2 ÇORBA KAŞIĞI SOĞUK SUYU KABA ALIP YOĞRULUR. HAMUR KULAK MEMESİ YUMUSAKLIĞINA GELİNCEYE KADAR YOĞRULUR 10 DK. DİNLENDİRİLİR. TART KALIPLARI YAĞLANIR HAMURLARDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE ALINIP TART KALIPLARININ İÇİNE ELİMİZLE YAYILIR. KABIN DIŞINA TAŞAN HAMURLAR KESİLİR TART HAMURU KABARMAMASI İÇİN ÇATAL İLE DELİNİR.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
KREMASI İÇİN; SÜTÜ TENCEREYE DÖKÜYORUZ. TOZ ŞEKERİ, NİŞASTAYI, UNU VE VANİLYAYI İLAVE EDİYORUZ. ÇIRPMA TELİYLE KARIŞTIRARAK PİŞİRMEYE BAŞLIYORUZ. KIVAMI KOYULAŞIP KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ALTINI KAPATIYORUZ İÇERİSİNE RENDELENMİŞ PORTAKAL KABUĞUNU İLAVE EDİYORUZ. VE SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. ILIKLA SOĞUK ARASINDA İKEN KREMAYI . PİŞMİŞ OLAN TART HAMURUNUN ÜZERİNE KOYUYUORUZ. ÜZERİNE BADEMLER VE PORTAKAL DİLİMLERİNİ ÜZERİNE DİZEREK SERVİS EDİYORUZ.
Bademli ve Portakallı Tart Tarifi Reviewed by OK Medya on 02:46 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.