Gökkuşağı Piramit Kek Tarifi
Ver Fırına Yarışmacılarından İlhan Çapan'ın Yaptığı Gökkuşağı Piramit Kek Tarifi ve Hazırlanışı;
MALZEMELER250 GR PUDRA ŞEKERİ
250 GR UN
250 GR KREMALIK YAĞ (BİSKİN YAĞI)
7 ADET YUMURTA
10 GR KABARTMA TOZU
500 GR MARMELAT (ELMA)
200 GR KREM ŞANTİ
200 ML SÜT
3 ANA RENK GIDA BOYASI
YAPILIŞI
PUDRA ŞEKERİ VE YAĞ MİKSERLE KREMA HALİNE GELECEK ŞEKİLDE ÇIRPILIR. SONRA YAVAŞ YAVAŞ YUMURTA YEDİRİLİR. SON OLARAK KABARTMA TOZU VE UN İLAVE EDİLİR. ELDE EDİLEN HAMUR PARÇALARA AYRILARAK RENKLENDİRİLİR. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ KALIPLARA 1/2 CM KALINLIĞINDA YAYILIR VE 180 DERECE FIRINDA KURUTMADAN PİŞİRİLİR. ÇIKAN KEKLER MARMELAT İLE YAPIŞTIRILIP BATON KEK ŞEKLİNDE PARÇALARA AYRILIR VE BU BATONLAR ÇAPRAZ BİÇİMDE DİKKATLİCE KESİLİR. KESİLEN PARÇALAR TEKRAR PİRAMİT ŞEKLİNİ ALACAK ŞEKİLDE MARMELAT İLE BİRLEŞTİRİLİR. ÜZERİ GÖNLÜNÜZCE SÜSLENEREK SERVİS EDİLİR.
DEKOR İÇİN
1 KİLO ŞEKER
300 GR GLİKOZ
Gökkuşağı Piramit Kek Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
08:53
Rating:
Hiç yorum yok: