Güncel

Güncel Konular

Ispanak Sepeti Tarifi

29 Mayıs Pastane Programında Yapılan Ispanak Sepeti Tarifi ve Yapılışı;

Malzemeler
Yufka
Ispanak
1 adet soğan
Zerdeçal
Kaşar peyniri
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Çanakları dolduracak harç için soğanlar ince ince kıyılır,
Soğanlar kavrulup üzerine kıyılan ıspanak eklenip kavrulmaya devam edilir,
Üzerine tuz ve karabiber eklenip kavrulur,
Ispanak pişince ocaktan alınır ve zerdeçal eklenip karıştırılır,
Bir yufka arasına yağ sürülüp ikiye katlanır üzerine yağ sürülür,
Bardak ağzı ya da kalıpla yuvarlak parçalar kesilir,
Kalıbın içine yerleştirilir,
180 derecede kızarana kadar pişirilir,
Pişen yufkanın içine iç harç koyulur, üzerine kaşar rendesi koyulup eriyene kadar fırınlanır.
Ispanak Sepeti Tarifi Reviewed by OK Medya on 08:14 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.