Kabaklı Vejeteryan Pizza Tarifi
Ver Fırına Yarışmasında Yapılan Kabaklı Vejeteryan Pizza Tarifi ve Hazırlanışı
PİZZA HAMURU5-6 ADET KABAK
2-3 DİŞ SARIMSAK
2 ADET YUMURTA
1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
4-5 YEMEK KAŞIĞI UN
1 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA
100 GR CHEDDAR PEYNİRİ
TUZ, KARABİBER
ACI TATLI DOMATES SOS
4 TANE ORTA BOY DOMATES
1-2 YEMEK KAŞIĞI ESMER ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI ELMA SİRKESİ
PUL BİBER
6-7 YAPRAK FESLEĞEN
ÜZERİ İÇİN
200 GR MOZARELLA PEYNİRİ
150 GR MANTAR
YEŞİL VE SİYAH ZEYTİN
YAPILIŞI
KABAKLARI RENDELEYİN. TUZ VE KARABİBERLE OVUN. SUYUNU SALINCA BİR BEZİN İÇİNE ALIP FAZLA SUYUNU SIKIN. KALAN MALZEMELERİ İÇİNE EKLEYİP BİR KAŞIK YARDIMI İLE KARIŞTIRIN. ÇOK NEMLİ YA DA ÇOK KURU OLMAMASINA DİKKAT EDİN. PİŞİRME KAĞIDININ ÜZERİNE YARIM SANTİM İNCELİĞİNDE YUVARLAK BİR ŞEKİLDE YERLEŞTİRİN. 190 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİN.
DOMATESLERİN KABUKLARINI SOYUN. DÖRDE BÖLÜP ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARIN UFAK UFAK DOĞRAYIN. BİBERİ DE UFAK PARÇALAR HALİNDE DOĞRADIKTAN SONRA FESLEĞEN DIŞINDAKI MALZEMELERİ TAVAYA ALIN VE KISIK ATEŞTE 15 DAKİKA PİŞİRİN.
KABAKLI TABANIN ÜSTÜNE DOMATES SOSUNU EKLEYİP MOZARELLA VE MANTARLARI DA EKLEYİN KAŞAR ERİYENE KADAR TEKRAR PİŞİRİN.
Kabaklı Vejeteryan Pizza Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
21:18
Rating:
Hiç yorum yok: