Külbastı Tarifi
28 Mayıs'ta TRT1 Ana Ocağı Programında Yapılan Külbastı Tarifi ve Yapılışı;
Malzemelerkuzu but
soğan
sarımsak
domates
biber
defne yaprağı
kekik, tereyağı
domates salçası
tuz
karabiber
pul biber
su
Yapılışı
Külbastı da önemli olan etin ince ince doğranması
Tepsinin en altına dilimlenen soğanlar dizizlir
Et parçaları soğanın üstüne dizilir,üzerine sırayla domates, biber ve sarımsak dizilir
Tuz, karabiber, pul biber, kekik serpilir
Defne yaprağı da üzerine koyulur
Su ve salça ile soso hazırlanır etin üzerine dökülür, tereyağ parçaları koyulur
200 derece fırında pişirilir
Pişmeye yakın üzeri açılıp biraz da böyle pişirlir.
Külbastı Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
10:13
Rating:
Hiç yorum yok: