Samsades Tarifi
Nursel'in Mutfağı Programında Yapılan Samsades Tarifi ve Hazırlanışı;
Hamuru için5 su bardağı un.
1 fiske tuz.
su.
İç harcı için
500 gram tatlı lor peyniri.
2 çay kaşığı tarçın.
yarım su bardağı toz şeker.
Şerbeti için
4 su bardağı şeker.
5 bardak su.
2 çay kaşığı tarçın.
Kızartmak için
sıvı yağ.
Yapılışı
4 bardak şekere 5 bardak su ilave edilr. Tarçın atılır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Kolay açılması için 10- 15 dakika dinlendirilir.
Ezilen lor peynirinin içine toz şeker ve tarçın atılıp harmanlanır ve iç harcı hazırlanır.
Dinlenen hamurdan 5 beze elde edilir. Büyükçe açılır ve 3 parmak kalınlığında şeritler kesilir. Çok uzun olacağından dolayı şeritler de ortadan ikiye kesilir. Uç kısımlarına iç harç konur ve muska şeklinde üçgen olarak sarılıp sonda kalan hamur suya batırılıp yapıştırılır.
Bol yağda kızartılır ve alınır alınmaz soğuyan şerbete batırılır. Şerbetini çekince sunum tabağına alınır ve servise hazırdır.
Samsades Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
09:45
Rating:
Hiç yorum yok: