Soslu Patlıcanlı Armut Köfte Tarifi
Ver Fırına Yarışmacılarından Alp Mehmet Sıy'ın Yaptığı Soslu Patlıcanlı Armut Köfte Tarifi
MALZEMELER6 ADET KÜÇÜK BOY VE TOMBUL PATLICAN (BEBEK PATLICAN)
500 GR TAVUK KIYMA (YARISI BUTTAN YARISI GÖĞÜS ETİNDEN OLACAK)
2 ADET TAZE PATATES
3 DİLİM BAYAT EKMEK
1 ÇAY BARDAĞI GALETA UNU
2 YUMURTA
TUZ – KARABİBER
KİMYON
4 ADET DOMATES
4 DİŞ SARMISAK
6 DAL TAZE FESLEĞEN
6 DAL DEREOTU
6 DAL TAZE NANE
50 GR TEREYAĞI
1,5 LİTRE SIVI YAĞ (YETERİNCE DURUMA GÖRE KULLANILACAK)
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE PATATESİ HAŞLARIZ.
DAHA SONRA PATLICANLARIN SAPLARINI KESMEDEN TAMAMEN SOYUP TUZLU SUDA BEKLETİRİZ. DAHA SONRA PATLICANLARI İYİCE SIKIP KIZGIN BOL YAĞDA HAFİF KIZARTIRIZ. YAĞIN İÇİNE 1 DİŞ SARIMSAK DA ATARIZ. İKİ ÇEŞİT TAVUK KIYMAYI GENİŞ BİR KABA ALIRIZ, İÇİNE BAYAT EKMEĞİ UFALARIZ. YUMURTAYI, TUZUNU VE BAHARATLARI HAŞLANMIŞ PATATESİ EKLEYİP; İÇİNE BİR MİKTAR DA GALETA UNU İLAVE EDİP ORTA BİR KIVAM
ELDE EDİNCEYE DEK YOĞURURUZ. ELDE EDİLEN KÖFTEYİ PATLICAN SAYISI KADAR EŞİT BÖLERİZ.
DAHA SONRA KÖFTEYİ AVUÇ İÇİ İLE AÇARIZ. SONRA KIZARMIŞ PATLICANLARA DIŞTAN KAPLAYARAK SARARIZ (SAPLARI DIŞARDA KALACAK ŞEKİLDE)
DAHA SONRA KIZGIN YAĞA ŞÖLE BİR DALDIRIP ÇIKARIRIZ VE ÜSTÜNÜN KABUK OLMASINI SAĞLARIZ.
TAVAYA TEREYAĞINI KOYUP, SARMISAKLARI VE RENDELENEN DOMATESİ DE EKLEYİP PİŞERKEN FESLEĞEN DEROTU VE NANEYİ İNCE KIYIP EKLERİZ, HAFİF PİŞİRİRİZ.
DAHA SONRA BU SOSU DERİNCE BİR FIRIN KABINA KOYUP ÜSTÜNE KÖFTE ILE KAPLANAN PATLICANLARI DİZİP 180 DERECE FIRINDA EN AZ 15 DAKİKA PİŞİRİRİZ.
Soslu Patlıcanlı Armut Köfte Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
05:22
Rating:
Hiç yorum yok: