Nursel’in Mutfağı Vişneli Ekmek Tarifi
Nursel’in Mutfağı Programında Yapılan Vişneli Ekmek Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler1 kilo vişne.
1 su bardağı şeker.
1 tane köy ekmeği.
4 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı ceviz.
Yapılışı
Vişne tencereye alınır. Şekeri konur ve reçeli pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınır. İçindeki vişne taneleri kevgirle alınır. Suyu kullanılacaktır.
Köy ekmeği dilimlenir. Eritilen tereyağında arkalı önlü çevrilerek kızartılır ve sunum tabağına dizilir.
Ekmekler ılıyınca üzerine pişirilen vişnenin suyu gezdirilir. Ayrılan vişne taneleri ile süslenip isteğe bağlı olarak ceviz serpilir ve servise hazırdır.
Nursel’in Mutfağı Vişneli Ekmek Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
07:18
Rating:
Hiç yorum yok: