Kuşbaşılı Kaşarlı Gözleme Tarifi

Harika Bir Lezzet Kuşbaşılı Kaşarlı Gözleme Tarifi ve Yapılışı;

Kuşbaşılı Kaşarlı Gözleme
Malzemeler
300 gr dana kuşbaşı et
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
200 gr kaşar peyniri – rende
2 yaprak yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
Yufkayı ıslatmak için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı su
Hazırlanışı
Etleri tuz ve karabiber ile lezzetlendirip, kızgın tavaya az zeytinyağı ekleyip, suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Ara ara su ekleyip et tamamen pişinceye kadar pişirin.
Yufkalardan birisini tezgaha serin, zeytinyağı ve suyu karıştırıp, fırçayla yufkaya sürün, ortasına kavurduğunuz etin yarısını ve kaşarın yarısını serpiştirin. Zarf şeklinde kapatın. Diğer yufkayı da bu şekilde hazırlayın.
Geniş bir tavaya tereyağını koyup eritin ve gözlemenizin her iki tarafını da çevirerek pişirip, servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder