Arda Türkmen'in Lezzetli Tariflerinden Birisi Daha Panna Cotta Tarifi ve Hazırlanışı;
Malzemeler250 ml süt
250 ml krema
1 su bardağı toz şeker (150 gr)
1 adet çubuk vanilya
3 adet yaprak jelatin
Frambuaz sos için
250 gr frambuaz
½ su bardağı toz şeker
Hazırlanışı
Süt, krema, şeker ve vanilyayı bir sos tenceresine alıp karıştırarak kaynatın. Jelatinleri ayrı bir kapta soğuk suda çözdürün. Kaynayan sıvıyı kenara alın ve jelatinleri içerisine ilave edip karıştırıp, jelatinlerin sıvıya homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın. Panna cotta harcını kaselere bölüştürün. 2-3 saat buzdolabında kıvam alıncaya kadar soğutup, dilerseniz ters çevirerek, dilerseniz kasenin içinde servis edin. Frambuaz sos için, frambuaz ve şekeri bir sos tenceresine alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırıp, kaynamaya bırakın. Frambuazlar tamamen püre olduğunda spatulayla ezin ve soğutun. Panna Cottanın üzerinde servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder