Ver Fırına'dan Çok Tatlı Bir Lezzet Portakal Çanağında Salata Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler4 adet portakal – çanak yapmak için
2 adet portakal – etli kısımları
1 bağ roka
1 avuç ince kıyılmış lahana
1 avuç temizlenmiş semizotu yaprakları
1 avuç ceviz içi – kıyılmış
Sosu için
1 adet portakalın suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Zeytinyağı
Hazırlanışı
İnce kıyılmış lahanayı bir süzgecin üzerine serin ve tuz serpin. 1 saat bu şekilde suyu çıkıncaya kadar bekletin.
Bir kasede kıydığınız rokalar, semizotu yaprakları, ceviz içi, portakalın etli kısımlarını karıştırın. Lahana yumuşadığında elinizle suyunu iyice sıkıp kaseye ekleyin.
Sosu için olan malzemeleri karıştırın. Salata ile harmanlayın.
Portakalların baş kısımlarından iki parmak kesip içlerini oyun. Çanak olacak şekilde hazırlayın. Salatayı bu çanakların içine doldurarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder