Portakallı İncik Tarifi

Sofralarınızı Şenlendirecek Efsane Bir Lezzet Portakallı İncik Tarifi ve Yapılışı;

Portakallı İncik
Malzemeler
4 adet kuzu incik
2 avuç arpacık soğan
8-10 adet bebek havuç
8-10 adet bebek patates – ikiye bölünmüş
1 adet iri boy kök kereviz – elma dilim doğranmış
1 adet portakal – 8’e bölünmüş
2 baş sarımsak – bütün
3-4 dal taze kekik
4-5 adet tane karabiber
1 adet portakal suyu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
İncikleri tuz, karabiber ve zeytinyağı ile lezzetlendirin. Kızgın tavada her tarafları iyice renk alıncaya kadar mühürleyin ve kenara alın. Aynı tavada soğanlara da biraz renk verin.Fırın kabına soğanları ve diğer tüm sebzeleri alın ve etleri sebzelerin üzerine yerleştirip, fırın kabının üzerini akıllı folyo ile hava almayacak şekilde kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1,5 saat pişirin. Sürenin sonunda folyoyu çıkartıp, 30 dakika da bu şekilde pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder