Afiyetle Yiyebileceğiniz Nefis Bir Lezzet Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler½ su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 parça damla sakızı
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Nişasta, pirinç unu, vanilya ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın. Karışımın içine kırdığınız damla sakızını ve sütü ağırca ekleyin ve homojenleşene kadar çırpmaya devam edin..
Pirinci ayıkladıktan sonra 1,5 bardak suda haşlayın, pirinçler suyunu çekip yumuşadıktan sonra hazırladığınız sütlü karışımı pirincin içine ekleyin ve kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın.
Sütlacı kâselere aldıktan sonra fırın tepsisine koyun ve biraz soğumasını bekleyin.
Fırın tepsisinin içine kâselerin yarısına gelinceye kadar su koyun.
Önceden ısıttığımız 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika süreyle pişirin ve soğuk servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder