Zeytinli Açma Tarifi

Arda Türkmen'den Harika Bir Tarif Daha Zeytinli Açma Tarifi ve Yapılışı;

Zeytinli Açma Tarifi
Malzemeler
600 gr un
250 ml su
Yarım su bardağı toz şeker – 75 gr
1 yemek kaşığı kuru maya
2 tutam tuz
50 ml sıvıyağ
1 adet yumurta
100 gr tereyağı – eritilmiş
İçi için
50 gr zeytin ezmesi
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi yoğurun ve yuvarlak hamurlar yapıp tezgahta 1 saat mayalandırın.
Ardından yuvarlakları rulo şeklinde açın, yassılaştırın, içine zeytin ezmesi sürün ve sararak ince uzun bir hamur elde edin.
Hamuru açma gibi yuvarlak şeklini verin, üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder