Fava Tarifi

Farklı Bir Lezzet Fava Malzemeleri, Tarifi ve Yapılışı;

Fava
Malzemeler
500 gr kuru bakla
2 adet kuru soğan – kabaca doğranmış
½ su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Su – üzerini 2 parmak geçecek kadar
Üzeri için
½ bağ dereotu
1 adet kırmızı soğan
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Kuru baklayı bir gece önceden ıslatın.
Ardından tüm malzemeleri bir tencereye alıp, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edip suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. blenderdan geçirin.
Bir borcama yayıp streç ile kapatın. Önce oda sıcaklığına getirin, ardından buzdolabına alıp kıvam alıncaya kadar 1-2 saat dinlendirin.
Dolaptan çıkan favayı, dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder