Karamelli Kaymaklı Ayvalı Turta Tarifi
Emel Başdoğan'dan Karamelli Kaymaklı Ayvalı Turta Tarifi ve Yapılışı;
Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğinde Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu yaptığıVer Fırına'da Emel Hanım'ın Ayvalı Turtası;
Malzemeler:-Un 150 gr
-Tereyağı 100 gr
-Pudra Şekeri 50 gr
-Yumurta 1 adet
-Tuz 1 Tutam
-Ayva 2 Adet
-Toz Şeker 100 gr
-Yumurta 2 Adet
-Yumurta sarısı 1 adet
-Pudra şekeri 2 yemek kaşığı
-Limon suyu
Ayvanın üzerine sürmek için;
-Kaymak 100 gr
Hazırlanışı:
Hamur için;
* Kuru malzemeleri karıştırın.
* Tereyağını ekleyip çok kısa yoğurun
* Hamuru streç film üzerinde açıp 26 cm'lik kabı doşeyin
* Hamurun tabanını çatalla delin ve buz dolabında 30 dak dinlendirin
* Kör pişirme yaparak 200 derecede pişirin
Harcı için;
* Ayvaları soyun her bir ayvadan 4 er adet halkalar elde edin
* Ayvaların kararmaması için limon suyu sürün
* Toz şekjeri kısık ateşte hafifçe pembeleştirin. Ateşten alın . Üzerine tereyağını ekleyin
* Tencereyi ateşe geri koyun ve ayvaları ekleyin. Kısık ateşte pişirin
* Pişen ayvaları suyunu bir kaba süzün. Meyveyi pişmiş tartın üzerine yerleştirin
* Kalan suyun içine kaymağı ekleyin. Ilınınca yumurta ve yumurta sarılarını ekleyin
* Karışımı ayvaların üzerine dökün
*180 derece fanlı ayarda pişirin
* Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
Karamelli Kaymaklı Ayvalı Turta Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
03:45
Rating:
Allah aşkına hamurun içine ne girdiğini net olarak yazsın birisi.
YanıtlaSilbilmeyen biri olarak izleyin bi un tuz pudra şekeri koyduktan sonra yağ mı emel hanımın elındekı yağsa ne kadar yağ koyuyo tarifinde 3 yumurta diyo biri içine kondu biri üstüne birine nolduu?
YanıtlaSilYani şu yazida burcu esmersoyun "guzelligini" öveceginize tarifleri gercekte ne oldunu bire bir yazarak şuraya koysaniz nolur. Hem site amacina hizmet etmis olur bizde bu kadar çeliskilerde kalmayiz. Ama okuyucuyu düsünen kim!!!
YanıtlaSilmerhaba diğer tariflerde de aynı problemmmmmmm. yapılanla yazılanlar aynı değil .lütfen daha duyarlı olun.
YanıtlaSilyumurta adedi , tereyağı miktarı ..........