Güncel

Güncel Konular

Pırasa ve Pastırmalı Kiş Tarifi

Ver Fırına'nın en güzel tariflerinden birisi Pırasa ve Pastırmalı Kiş sizlerle Arda Türkmen'in lezzetli ve gizemli tariflerinden birisi daha;


Malzemeler;
Taban için;
-400 gr un
-200 gr tereyağı
-1 dolu tutam tuz
-2 adet yumurta
-½ çay bardağı soğuk su
İç malzeme için;
-2 dal büyük boy pırasa
-100 gr çemensiz pastırma
-3 adet yumurta
-200 gr krema
-1 avuç dolusu burger peyniri - rende
-10-12 dal Frenk soğanı
-8-10 adet kırma yeşil zeytin
-½  çay kaşığı rende muskat
-Tuz
-Karabiber
-Zeytinyağı
Hazırlanışı;
Taban için;
-Un, tuz ve tereyağını bir kap içinde elinizle ufalayın. Üzerine yumurtaları teker teker kırın ve karıştırmaya devam edin. Suyu küçük parçalar halinde karışımınıza ekleyerek yoğurun ve hamur elde edin.
Not: Eğer karışımınız sert ve yoğrulur bir kıvama gelirse su eklemeyi bırakın, hamurunuzu cıvıklaştırmayın. Un serpilmiş tezgâhta hamurunuzu merdane ile orantılı bir şekilde açın.
-Tabanı çıkabilen bir fırın kabının dibini biraz yağlayın ve hamurunuzu fırın kabınıza alın.
-Kenarlarını ve tabanını elinizle bastırarak içinde hava kalmayacak şekilde iyice yerleştirin ve dışarı taşan parçaları elinizle ya da merdane ile alın.
-Bir çatal ya da bıçakla kişin tabanına ve kenarlarına küçük delikler açın. Üzerine yağlı kağıt yerleştirin ve ağırlık yapması için bakliyat koyun.
-180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin ardından yağlı kağıt ve bakliyatları çıkartıp 10 dakika daha taban iyice sertleşinceye kadar yeniden pişirin.
İç malzeme;
-Pırasaları işaret parmağı uzunluğunda kesin ve her birini önce ortadan ikiye sonra uzun şeritler halinde 3’e kesin, bu şekilde uzun jülyen kesilmiş pırasalar elde edeceksiniz.
-Zeytinyağı ekleyerek ısıttığınız tavada pırasaları 5-6 dakika kadar soteleyin, yumuşasınlar renkleri dönsün ama kavrulup yanmasınlar.
-Pişen pırasaları bir tabağa alıp soğutun.
-Derin bir kapta yumurtaları çırpın, daha sonra üzerine krema, ince kıyılmış Frenk soğanı, rendelenmiş burger peyniri, tuz, muskat ve karabiberi ilave edip homojen oluncaya kadar çırpmaya devam edin.
-Pişen tabanı fırından alın, pırasaları arzunuza göre ister ortadan kenarlara doğru ince uzun, ister ortadan dışa doğru daire yapacak şekilde itinayla dizin.
-Yumurtalı karışımınızı da üzerine eşit şekilde dökün ve her tarafına dağıtın.
-Pastırmaları ve zeytinleri dikkatlice bu karışıma batıracak şekilde tek tek üzerine dizin.
-170-180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika, üzeri altın rengi oluncaya kadar pişirin, ılık servis edin.
Pırasa ve Pastırmalı Kiş Tarifi Reviewed by OK Medya on 08:33 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.