Fırında Balkabağı Tatlısı Tarifi
VER FIRINA YARIŞMACILARINDAN İLHAN ÇAPAN'IN FIRINDA BALKABAĞI TATLISI TARİFİ VE YAPILIŞI, SİZDE FIRINDA BALKABAĞI NASIL YAPILIR MERAK EDİYORSANIZ BUYRUN TARİF;
MALZEMELER1 KG SOYULMUŞ BALKABAĞI
1 KG TOZ ŞEKER
150 GR TAHİN
100 GR CEVİZ
200 GR ŞANTİ
YAPILIŞI
BALKABAKLARI İYİCE TEMİZLENİP ŞEKİLLİ OLARAK DOĞRANIR, TOZ ŞEKER İLAVE EDİLİP FIRINLANIR. 200 DERECEDE 45 DAKİKA PİŞİRİLİR. PİŞTİKTEN SONRA TAHİN, CEVİZ VE ŞANTİ İLE SERVİS EDİLİR.
ALT TABAN İÇİN
KABAK TATLISINI ŞEKİLLENDİRİRKEN SIYIRDIĞIMIZ KABAK PARÇALARI VE DİĞER ARTAN PARÇALAR RONDODAN GEÇİRİLİR, TEREYAĞI VE ŞEKER İLE MACUN KIVAMINA GETİRİLENE DEK TAVADA SOTELENİR. KIVAM ALDIKTAN SONRA SERVİS TABAĞINA YAYILIR VE CEVİZ DÖKÜLÜP SUNUMA HAZIR HALE GETİRİLİR.
Fırında Balkabağı Tatlısı Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
04:23
Rating:
Hiç yorum yok: