Güncel

Güncel Konular

Hamsili Pilav Tarifi

Ver Fırına yarışmasında Karadeniz'in yöresel lezzetlerinden Hamsili Pilav'ın tarifi ve nasıl yapıdığı hakkında ayrıntılı anlatım;

Hamsili Pilav Tarifi:
YARIM DEMET DEREOTU
ÇEYREK DEMET MAYDANOZ
1 KİLO HAMSI
1,5 SU BAR LÜKS BALDO PIRINÇ
2 YEMEK KAŞIGI KUŞ ÜZÜMÜ (SUDA BEKLET)
2 YEM KAŞ İRİ CEKILMİŞ CEVİZ İÇİ
2 YEM KAŞ KUŞ ÜZÜMÜ
20 GR TEREYAGI
YENI BAHAR
KURU TOZ KIŞNIŞ
KARABİBER
1,5 ADET KURUSOGAN
MARGARİN
FINDIK YAGI
ORTASI DELİK KEK KALIBI VEYA UYGUN BIR KALIP.
BİRAZ ROKA
200 GR DANA KABURGA VEYA KEMIKLI ET
2 ADET LIMON
AZ SIRKE
Hazırlanışı:
SU - LİMON VE AZ SİRKEDE BEKLETİLEN HAMSILERE, TUZ VE KARABİBER EKLE, HARMANLA
ORTASI DELİK KEK KALIBINI YUMŞAK MARGARİNLE YAGLA
HAMSİLERİ DİZ
HARCINI KOY HAMSİLERİ KAPAT
EN SONRA AZICIK SIVI YAG GEZDİR
ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR 25-30 DAKIKA PİŞİR
İç Harcı:
PİRİNÇLERİ TUZLU SICAK SUDA BEKLET
TAVAYA 20 GR TEREYAGI ERİT HEMEN 2 YEM KAŞ SIVI YAG İLAVE ET SOGANLARI FARE DİŞİ DOGRA, SOTELE HAYATTA PEMBE RENK ALMAZLAR :)) FISTIKLARI İLAVE AZ SARARSIN SONRA CEVİZ. 2 YEM KAŞ KUŞ ÜZÜMLERİ, SOTELEMEYE DEVAM. YENİBAHAR. KARABİBER. TUZ, KİŞNİŞİ İLAVE ET
PİRİNCLERİ SUZ ILAVE ET. 1 SU BAR KAYNAR ET SUYUNU, 1,5 BARDAK KAYNAR SUYU İLAVE ET KAPAGINI KAPAT. 6-7 DAKIKA PİŞİR. IYICE PİŞMESİN. OCAKTAN AL. KIYILMIŞ DEREOTU VE MAYDONOZU İLAVE ET. KARİŞTIR
KEK KALIBINI MARGARİNLE YAĞLA, HAMSİLERİ DİZ. PİRİNÇLERİ KOY. HAMSILERI KAPAT. ÜZERİNE AZICIK SIVI YAG GEZDİR. HAMSILERI DIZERKEN AZDA OLSA SIRT SIRTA GELSIN KI PİŞİNCE PİRİNC GÖZUKMESIN.
Hamsili Pilav Tarifi Reviewed by OK Medya on 17:38 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.