Testi Kebabı Tarifi
Ver Fırına yarışmasında yapılan teski kebabı tarifi ve kebabın adım adım yapılışının anlatımı sizlerle;
MALZEMELER* 1,5 KİLO ORTA YAĞLI KOYUN ETİ (KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ)
* 60 ADET ARPACIK SOĞANI
* 2 ÇORBA KAŞIĞI SANA
* YARIM ÇORBA KAŞIĞI SALÇA(L KAHVE FİNCANI SU İÇİNDE ERİTİLMİŞ)
* 2 BÜYÜK DOMATES(KÜP DOĞRANMIŞ)
* TUZ
* ÜZERİNE KİMYON-KARABİBER
* BIR ADET TESTİ VEYA KÜCÜK TOPRAK KÜP
HAMUR İÇİN
* 1 SU BARDAĞI UN
* YARIM SU BARDAĞI SU
HAZIRLANIŞI
1. BU YEMEK İÇİN,ALTLARI SU TESTİSİ GİBİ,AĞZI BEŞ PARMAK KADAR GENİŞLİKTE ÖZEL
ÇÖMLEKLER VARDIR.BU TÜR BULUNMADIĞI TAKTİRDE,UYGUN BAŞKA BİR ÇÖMLEKTE DE PİŞİRİLEBİLİR.
2. ÇÖMLEĞE SANA VE ETLERİ KOYUN.YANMIŞ MANGAL KÖMÜRÜNÜN ORTASINDAKİ KÖMÜRLERİ YANLARA ALARAK YER AÇIN;BURAYA ÇÖMLEĞİ YERLEŞTİRİN.KÖMÜR KÖZLERİ,
ÇÖMLEĞE DEĞECEK ŞEKİLDE KALIR.ZAMAN ZAMAN ÇÖMLEĞİN KULPLARINDAN TUTUP İÇİNDEKİ ETLERİ SİLKELEYEREK, ETLERİN EŞİT PİŞMESİNİ SAĞLAYIN.KÖMÜR ATEŞİ OLMADIĞI ZAMAN,FIRINDA DA PİŞİREBİLİRSİNİZ.
3. ETLERİN SUYU ÇEKİLİP KAVRULMAYA BAŞLAYINCA, ARPACIK SOĞANLARI,DOMATES, SALÇA VE TUZU EKLEYİN; KARIŞMASI İÇİN SİLKELEYİN
4. UN VE SUYU KARIŞTIRARAK,KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR HAZIRLAYIN.ÇÖMLEĞİN AĞZINI BİR BEZLE BAĞLAYIP,ETRAFINI HAMURLA SIVAYIN.YİNE ATEŞE OTURTUN.
5. BU ATEŞTE,50-60 DAKİKA KADAR,ZAMAN ZAMAN SİLKELEYEREK PİŞİRİN.ATEŞTEN ALIP 20 DAKİKA DİNLENDİRİN.HAMURLA SIVANAN AĞZI AÇIP,HAMURUNU ÇIKARTIN.KEBABIN ÜZERİNE KİMYON VE KARABİBER SERPİP SERVİS YAPIN.
PÜF NOKTASI:
TESTİ KEBABI PİŞERKEN,ET VE SEBZELERİN GÜVEÇTE YAPIŞMAMALARI İÇİN,ARADA BİR KULPLARINDAN TUTUP SİLKELEYİN.ÇÖMLEĞİN AĞZINDAKİ HAMUR PİŞİNCE, İÇİNDEKİ YEMEK DE PİŞMİŞ DEMEKTİR
Testi Kebabı Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
14:48
Rating:
Hiç yorum yok: