Anne Keki Tarifi
Ver Fırına Yarışmacılarından Şura Karaca'nın Yaptığı Anne Keki Tarifi;
MALZEMELER4 YUMURTA
150 GRAM TEREYAĞI
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
2 SU BARDAĞI UN
2 PAKET KABARTMA TOZU
1 ADET ÇUBUK VANİLYA
10 ADET KAYISI
5 ADET İNCİR
1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM
1 SU BARDAĞI CEVİZ
1 PORTAKAL
2 YEMEK KAŞIĞI BAL
YAPILIŞI
TEREYAĞI VE PUDRA ŞEKERİ KREMSİ KIVAMA GELENE KADAR ÇIRPILIR. YUMURTALAR SARI VE BEYAZ OLARAK AYRILIR. YUMURTANIN BEYAZI ÇOK AZ TUZLA ŞANTİ KIVAMINA GETİRİLİR. YUMURTA SARILARI TEK TEK YAĞLI KARIŞIMA EKLENİR, ÇIRPILIR. DAHA SONRA KURU MALZEMELER EKLENİR VE KARIŞTIRILIR. PORTAKALIN KABUKLARI SUDA HAŞLANIR, ACISI ALINIR. MEYVELER ÜZÜMLERİN BOYUTUNDA DOĞRANIR, UNLANIR VE KARIŞIMA EKLENİR. HAMUR KURABİYE HAMURU KIVAMINA GELİR, DAHA SONRA YUMURTA BEYAZLARI EKLENİR. YAĞLANMIŞ KALIP 15 DK BUZLUKTA BEKLETİLİR. ÇIKARDIKTAN SONRA HARÇ İÇİNE DÖKÜLÜR VE SPATULAYLA DÜZLENİR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECE FIRINDA 10 DK, DAHA SONRA 150 DERECE FIRINDA 50 DK PİŞİRİLİR. ÇIKINCA ÜZERİNE BAL VEYA REÇEL SÜRÜLÜR, SOĞUTULUP SERVİS EDİLİR.
Anne Keki Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
02:00
Rating:
Hiç yorum yok: