Bulgurlu Kebap Tarifi
Nursel’in Mutfağında yine yöresel lezzetler yapılıyor. Bugün mutfakta Hakkari yemekleri yapılıyor. Günün tarifleri; Kıris, Lalaped, Bulgurlu Kebap ve Doğaba yapılacak.
Malzemeler1 kilo iki kere çekilmiş kuzu kıyma.
200 g iki kere çekilmiş dana kıyma.
yarım su bardağı köftelik bulgur.
1 demet taze soğan.
yarım demet maydanoz.
1 yemek kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı karabiber.
1 tatlı kaşığı pulbiber.
Kızartmak için
sıvıyağ.
Üzeri için
2 adet kuru soğan.
Yapılışı
Köftelik bulgur sıcak su ile ıslatılır.
Bulgur şişince kuzu ve dana kıyması, doğranan taze soğan ve maydanozu eklenir. Tuzu, karabiberi, pulbiberi atılır. Özleşene kadar yoğurulur, hamburger köftesi şekli verilir ve bol yağda çevrilerek kızartılır.
Piyazlık doğranan kuru soğanla servise alınır.
Bulgurlu Kebap Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
13:21
Rating:
Hiç yorum yok: