Güncel

Güncel Konular

Bulgurlu Kebap Tarifi

Nursel’in Mutfağında yine yöresel lezzetler yapılıyor. Bugün mutfakta Hakkari yemekleri yapılıyor. Günün tarifleri; Kıris, Lalaped, Bulgurlu Kebap ve Doğaba yapılacak.

Malzemeler
1 kilo iki kere çekilmiş kuzu kıyma.
200 g iki kere çekilmiş dana kıyma.
yarım su bardağı köftelik bulgur.
1 demet taze soğan.
yarım demet maydanoz.
1 yemek kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı karabiber.
1 tatlı kaşığı pulbiber.
Kızartmak için
sıvıyağ.
Üzeri için
2 adet kuru soğan.
Yapılışı
Köftelik bulgur sıcak su ile ıslatılır.
Bulgur şişince kuzu ve dana kıyması, doğranan taze soğan ve maydanozu eklenir. Tuzu, karabiberi, pulbiberi atılır. Özleşene kadar yoğurulur, hamburger köftesi şekli verilir ve bol yağda çevrilerek kızartılır.
Piyazlık doğranan kuru soğanla servise alınır.
Bulgurlu Kebap Tarifi Reviewed by OK Medya on 13:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.