Herkesin Beğenerek Yediği Cevizli Kuru Meyveli Kek'in Malzemeleri Tarifi ve Hazırlanışı;
Cevizli Kuru Meyveli Kek Malzemeleri;
• 4 YUMURTA• 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
• 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
• 1 SU BARDAĞI SÜT
• 3 SU BARDAĞI UN
• KURU KAYISI
• KURU ÜZÜM
• KURU KİVİ
• KURU ÇİLEK
• 1 ADET TAZE PORTAKAL
• 1 AVUÇ CEVİZ İÇİ BÜTÜN
• 2 ADET HAVUÇ
• ÇOK AZ TARÇIN
• 1 PAKET KABARTMA TOZU
• 1 ADET ÇUBUK VANİLYA
• 1 KAŞIK TEREYAĞI
Cevizli Kuru Meyveli Kek Nasıl Yapılır?
YUMURTALARI ŞEKER İLE KÖPÜRENE KADAR ÇIRPALIM. SONRA SÜT VE SIVIYAĞI KARIŞIMA İLAVE EDELİM. BİRAZ DAHA ÇIRPALIM.SONRA KURU MEYVELERİMİZİ MİNİK MİNİK DOĞRAYIP BİRAZ UNLA KARIŞTIRALIM Kİ YAPIŞMASIN BİRBİRİNE (İSTEYEN DOĞRAMAYABİLİR AMA DOĞRAYINCA DAHA GÜZEL BİR GÖRÜNÜM OLUYOR) RENDELEDİĞİMİZ PORTAKAL KABUKLARI VE TARÇINLA BERABER KARIŞIMA İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM.
HAVUÇLARIMIZI RENDELEYELİM. 1 KAŞIK TEREYAĞINDA KAVURALIM. ÜZERİNE CEVİZLERİMİZİ KOYUP BİRAZDAHA KAVURUP, SOĞUTUP MEYVELERLE KARIŞTIRIP KEK HARCIMIZA KATALIM
SONRA UNU, KABARTMA TOZUNU VE VANİLYAYI İÇİNE EKLEYELİM VE YAVAŞÇA KARIŞTIRALIM.
YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ kek KALIBINA DÖKÜP 150° FIRINDA PİŞİRELİM. SADECE SON DAKİKALARDA AÇIP PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KONTROL EDEBİLİRİZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder