İç Yağlı Böreği Tarifi
29 Mayıs 2015 Ana Ocağı Programında Yapılan İç Yağlı Tarifi ve Yapılışı;
Hamuru için3 kepçe un
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Su
İçi için isteğe göre
Pul biber
Tarçın
Toz şeker
Susam
Yapılışı
Hamur malzemeleri ile özlü bir hamur elde edilir,
Hamurdan bezeler alınır ve biraz açılır,
İçi yağlanıp isteğe göre iç malzeme koyulur,
Katmer yapar gibi çeke çeke rulo yapılır tekrar sarılır ve hazırlanır,
Bu işlemden sonra hamur yuvarlak açılır,
İmkan varsa sacta yoksa teflon tavada kızartılır.
İç Yağlı Böreği Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
04:21
Rating:
Hiç yorum yok: