Acem Pilavı Tarifi
Nursel’in Mutfağı Programında Yapılan Acem Pilavı Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler
1 bütün tavuk.
3 su bardağı pirinç.
1 su bardağı tuzsus badem.
1 paket kuş üzümü.
2 yemek kaşığı tereyağ.
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı tane karabiber.
1 bardak sıcak su.
Yapılışı
Tencereye tereyağ bırakılır. Eriyince yıkanıp süzülen pirinci eklenir. Kavrulunca kabuğu alınan tuzsuz bademler ve kuş üzümleri ilave edilir. 1 bardak suyu konur ve pilavı pişirilir. Suyun az olmasının sebebi kendi buharında pişecek olmasıdır.
Bütün tavuk ortasından yarılır ve tuzlanır. Yarık kısmı üstte olacak şekilde büyük bir tencereye alınır. Az pişirilen pilavı üzerine bırakılır. Aliminyum folyo ile tencerenin ağzı kapatılıp pişmek üzere kısık ateşteki ocağa alınır. Pişme süresi ortalama 1 saattir. Pişince ters çevrilerek sunuma alınır.
Acem Pilavı Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
10:59
Rating:
Hiç yorum yok: