Farklı ve Mükemmel Bir Lezzet Beşamel Soslu Fırında Krep Malzemeleri, Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler;
2-2,5 SU BARDAĞI SÜT1 YUMURTA
1 SİLME TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 – 1,5 SU BARDAĞI UN
Hazırlanışı;
BÜTÜN MALZEMELERİ İYİCE ÇIRPIP SÜZÜN. 3-4 ADET İNCE KREP DÖKÜN.İç Malzemeleri;
1 ADET KÜÇÜK SOĞAN1 DİŞ SARIMSAK
1 ER ADET YEŞİL, KIRMIZI, SARI BİBER
6 ADET MANTAR
KARABİBER - TUZ
KIRMIZI TOZ BİBER
İç Malzemeleri Hazırlanışı;
BÜTÜN MALZEMELERİ JULYEN DOĞRAYIN VE ÇOK ÖLDÜRMEDEN SOTELEYİN. YAPTIĞINIZ KREPLERİN ORTASINA 2 3 YEMEK KAŞIĞI KADAR KOYUN VE KARE ŞEKLİNDE KATLAYIN.Beşamel Sos Malzemeleri;
2 YEMEK KAŞIĞI UN2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
2-2,5 SU BARDAĞI SÜT
TUZ , KARABİBER, MUSKAT
50 GR RENDE KAŞAR
Beşamel Nasıl Yapılır?
TEREYAĞINI VE SIVI YAĞI SOS TENCERESİNE KOYUN YAĞ ISINDIKTAN SONRA UNU İLAVE EDİN VE UNU BİR SÜRE KAVURUN SÜTÜ BİR KERE DE İLAVE EDİP KIZLI HIZLI ÇIRPIN. TUZ KARABİBER VE MUSKATI İLAVE EDİN 1 2 DK KAYNATTIKTAN SONRA HAZIRLADIĞINIZ KREPLERİN ÜZERİNİ GÜZELCE BEŞAMEL SOS İLE KAPLAYIN. ÜZERİNE RENDE KAŞAR KOYUP 200 DERECE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİN.DOMATES SOS:
1 ADET RENDE DOMATES
1 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
KARABİBER - TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
ÜZERİ İÇİN 1 2 DAL DOĞRANMIŞ MAYDANOZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder